Lisäävätkö kanavatehostintuulettimet ilmavirtaa [ovatko ne sen arvoisia]? - HVACseer.com (2024)

Kun sinulla on keskus LVI-järjestelmä, tulee aikoja, jolloin ilmavirta huoneisiisi on epätasaista. Ja korjataksesi tämän, voit harkita kanavatehostintuulettimien käyttöä. Mutta lisäävätkö ne tehokkaasti ilmavirtaa ja kannattaako niihin investoida? Joten tutkimme, toimivatko ne, ja tämän löysimme.

Vastaus on kyllä. Vaikka kanavatehostintuulettimet lisäävät ilmavirtaa tietyissä paikoissa, ne eivät kuitenkaan pysty ratkaisemaan ongelman perimmäistä syytä.

Mutta ovatko nämä booster-fanit sen arvoisia? Jatka lukemista, kun käsittelemme tätä kysymystä seuraavissa osioissa. Kerromme myös, kuinka nämä kanavatehostintuulettimet toimivat, mitä tekijöitä tulee ottaa huomioon ennen niiden valintaa, milloin niitä tulisi käyttää ja mitkä ovat sen tyypit. Lisäksi keskustelemme siitä, mikä saattaa aiheuttaa keskusilmastointijärjestelmäsi epätasaisen ja tehottoman ilmanjaon.

Mitä ovat kanavatehostintuulettimet ja miten ne toimivat?

Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (1)

Pohjimmiltaan akanavan tehostintuuletinon tuuletin, joka voidaan asentaa LVI-järjestelmän kanaviin. Kanavapuhallin sijoitetaan usein pitkiin kanavaosiin ennen kuin se kytketään energialähteeseen.

Kanavapuhaltimet on tarkoitettu tehostamaan ilmavirtaa rakennuksen kauempana oleville alueille. Nämä ovat tyypillisestilöytyiLVI-järjestelmissä kodeissa, jotka vaativat pientä tehostusta.

Mitä tekijöitä tulee ottaa huomioon valittaessa asennettavaa kanavatehostintuuletinta?

Jotta valitset työhösi ihanteellisen kanavatehostimen, sinun on otettava huomioon useita asioita. Tässä on joitaintekijätSinun on varottava, jos aiot ostaa ja asentaa kanavatehostimen:

  • Tuulettimen malli. Kanavatehostinpuhaltimien teho on identtinen. Niiden koko, kapasiteetti, tapa ja muut ominaisuudet ovat kuitenkin erilaisia. On välttämätöntä tietää, mitä tarvitset. Ennen tuulettimen ostamista on hyvä perehtyä käyttöohjeeseen ja tutustua kunkin tuuletinmallin ominaisuuksiin, etuihin, haitoihin ja etuihin.
  • Melutaso. Kanavatehostinpuhaltimien aiheuttama melu on yleistä ja odotettua. Liiallinen melu voi kuitenkin häiritä työtäsi. Valitse kanavatehostinpuhallin, joka toimii hiljaa aina kun mahdollista.
  • Staattinen paine. Sinun on valittava oikea tuuletin, jotta huoneen keskimääräinen staattinen paine pysyy vakiona. Poistoalueen yläosaan kanavan tehostinpuhallin luo matalapaineisen alueen. Ilman nopeus vaikuttaa myös staattiseen paineeseen.
  • CFM-kapasiteetti. Se on paras tapa selvittää, kuinka hyvin tuuletin pystyy vaihtamaan ilmaa. Löydät tietyn rakenteen CFM:n tarvitsemat yksityiskohdat asianmukaisesta rakennuskoodista. Jokainen kanavatehostinpuhallinmalli ilmoittaa CFM-kapasiteetin ominaisuutena.

Mitkä ovat kanavatehostintuulettimet ja niiden edut ja haitat?

Onkahta tyyppiäkanavatehostintuulettimet. Nämä ovat rekisteröityjä puhaltimia ja inline kanavapuhaltimia.

Ymmärtääksesi täysin, miten nämä tyypit toimivat ja niiden erot, mukaan lukien niiden edut ja haitat, voit katsoa alla olevaa taulukkoa:

Kanavatehostimen tuulettimen tyyppi

Mikä se on?

Plussat

Haittoja

Rekisteröidy fanit

  • Therekisteröi faniluo paine-eron. Tämä puolestaan ​​saa tuuletusaukon poistumaan enemmän ilmaa. Rekisterituulettimet käyttävät erilaista lähestymistapaa saavuttaakseen saman tuloksen kuin inline-tehostintuulettimet.
  • Rekisteröidy fanit ovatasennettusuoraan kohdehuoneen seinään sen sijaan, että se sijoitettaisiin kanavaan.
  • Meluisa.
  • Altis virheille.
  • Vaadi virtajohto.
  • Koska ne tukkivat tuuletusaukkoja, ne voivat edelleen haitata ilmavirtausta.

Inline Booster -tuulettimet

  • Nämä fanit ovatsijaitseeilmanvaihtokanavissasi. Ne toimivat parhaiten kodeissa tai rakennuksissa, joissa on tiheät ilmakanavat, koska ne kytkeytyvät päälle ja pois päältä tarpeen mukaan.
  • Ne tyypillisesti ovatasennettutuuletusaukoissa, jotka on sijoitettu kaukana LVI-järjestelmän puhallusyksiköstä.
  • Useita ottoapisteitä
  • Jos poistopiste ja lähtö sijaitsevat kaukana toisistaan, on paljon parempi vaihtoehto yhdistää nämä kaksi.
  • Alempi melutaso
  • Voimakkaampi
  • Tarvepistorasia tai kova johto.
  • Rele takaisin LVI-järjestelmään on tarpeen.
  • Asennus vaatii pätevän LVI-teknikon tai sähköasentajan, koska LVI-kanava on esitettävä.

Kuinka paljon kanavatehostimen tuuletin maksaa?

Tiedät jo, että tehostintuulettimet ovat edullinen ratkaisu kotisi lämmitys- ja jäähdytysongelmiin. Mutta kuinka paljon sinun pitäisi budjetoida kuluttamaan yhteen näistä vempaimista?

Tässä on yksinkertainen opas siitä, kuinka paljon inline- ja rekisterivahvistin fanejakustannus:

Inline Booster Fan Cost

Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (2)

Pelkästään tuulettimen kustannukset voivat vaihdella 30 dollarista 200 dollariin, ja kalliimmissa on edistyneemmät säätimet ja digitaalinen näyttö.

Näiden tehostintuulettimien asennusmaksut saattavat nostaa laskuasi noin 600 dollarilla, vaikka alkuperäinen hinta saattaa tuntua kohtuulliselta.

Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (3)Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (4)

Napsauta tätä saadaksesi tämän tuotteen Amazonissa.

Rekisteröi Booster Fan Cost

Yksikköhinta vaihtelee 30 dollarista 80 dollariin. Koska nämä tuulettimet ovat plug and play -käyttöisiä, niiden asentaminen on melko yksinkertaista, mutta ammattilaisen palkkaaminen maksaa sinulle 200 dollaria lisää.

Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (5)Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (6)

Napsauta tätä saadaksesi tämän tuotteen Amazonissa.

Milloin kanavatehostintuuletin on hyödyllinen?

Joskus kanavan tehostintuulettimen käyttö lisää ilmavirtaa kanavassaparas kurssitoiminnasta. Tehostetuuletin voi olla ratkaisu, jos kanavasi on liian pitkä, mutta LVI-järjestelmäsi on muuten hyvässä kunnossa ja yläkerran huone tuntuu silti tukkoiselta tai kylmältä.

Mitkä tekijät vaikuttavat kanavatehostintuulettimien suorituskykyyn ja tehokkuuteen?

Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (7)

Epätasainen lämmitys ja jäähdytys voidaan korjata kanavatehostinpuhaltimilla, mutta on aina parempi käsitellätaustalla oleva syyasiasta.

Seuraavassa on joitaintyypillisiä tekijöitäjotka voivat vaikuttaa LVI-järjestelmäsi ilmavirtaan ja kanavatehostinpuhaltimien tehokkuuteen:

Tukkeutuneet suodattimet

Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (8)

Tukkeutuneet ilmansuodattimet ovat yksi tärkeimmistä ongelmista, jotka vaikuttavat riittämättömään ilmavirtaan. Yksinkertainen tapa lisätä ilmavirtaa ja parantaa LVI-järjestelmän kanavatuulettimen tehostimen tehokkuutta on vaihtaa ilmansuodatin. Ilmansuodatin tulee puhdistaa ja vaihtaa kuukausittain ja kolmen kuukauden välein.

Huonekalujen sijoitus

Huonekalustesi sijoittelu huoneeseen on toinen tyypillinen riittämättömään ilmanvaihtoon vaikuttava tekijä. Jos tuuletusaukot peitetään vahingossa, ilmavirtaus heikkenee, mikä tekee huoneesta kuuman ja tukkoisen. Varmista, että jokaisen huoneen tuuletusaukoilla on vapaa reitti ilman kierrätykseen ja että niissä ei ole esteitä.

Suljetut/peitetut vaimentimet

Varmista, että myös pellit ovat täysin auki. Kun huone on tyhjä, näitä ripoja käytetään vähentämään ilmavirtaa siihen. On olemassa mahdollisuus, että ne voivat tiivistyä ja pysyä sellaisina estäen ilmavirran.

Kanava vuotaa

On suuri todennäköisyys, että kanavasi vuotaa, jos LVI-järjestelmäsi on erittäin vanha. Kanavisi liitokset alkavat vuotaa ilmaa, kun ilmastointiteipin liima kuivuu pois. Näiden rakojen kautta poistuvan viileän ilman seurauksena LVI-järjestelmäsi kokonaistehokkuus laskee merkittävästi.

Huonosti suunnitellut kanavat

Pakotettu ilma ei kierrä koko talossa, jos suurin osa kanavista sijaitseeyksi puoli. Vastaavasti, jos jotkin kanavat ovat liian pitkiä, vähemmän ilmaa virtaa niiden läpi ennen kuin se saavuttaa tuuletusaukkoja.

Ilmavirran kierrosten tulee olla asteittaisia ​​ja tasaisiakanavaliittimet. Voit parantaa kanavajärjestelmien suorituskykyä välttämällä tiukkoja, teräviä käänteitä. Lyhyimmän vastaavan pituiset liittimet mahdollistavat ilmansyötön suurimmalla hyötysuhteella.

Virheellinen kanavan asennus

Do Duct Booster Fans Work To Increase Airflow [Are They Worth It]? - HVACseer.com (9)

Huono asennus voi johtaa suorituskykyä heikentäviin tekijöihin, kuten jyrkkään mutkiin, taipuisiin kanaviin, virheelliseen tiivistykseen ja muihin.

Rikkinäiset syöttörekisterit ja palautusilmaritilät

Toimitusrekisterit ja palautusritilät jäävät usein huomiottakomponentittehokkaasta kanavajärjestelmästä.

Suunnittelijat valitsevat usein halvimmat rekisterit ja säleiköt. Ne palvelevat paljon enemmän kuin vain syöttö- ja paluukanavien karkeiden aukkojen peittämistä, kuten monet ihmiset uskovat.

Tulorekisterit säätelevät, kuinka paljon ilmastoitua ilmaa toimitetaan ja sekoitetaan tilaan. Paluuritilät ovat melun kannalta merkittäviä, vaikka ne eivät vaikutakaan ilmavirtaan. Varmista, että he eivät humise tai laula tuulettimen käydessä.

Valitse säleikön valmistajan antamien tietojen avulla rekisterit, jotka parhaiten sopivat ilmavirtaukseen ja huoneeseen, jota yrität säätää.

Mihin kanavatehostintuuletin tulisi asentaa?

Booster-faneja, jotka ovatsijaitseelähellä lämmitys- tai jäähdytysjärjestelmää tuottavat suuremman ilmavirran kuin ne, jotka sijaitsevat kauempana järjestelmästä. Paikoissa, joissa huone tarvitsee parhaan ilmavirran lämmittämiseen tai jäähdyttämiseen, tulisi olla kanavatehostintuulettimet lähellä.

Riippumatta siitä, kuinka kaukana LVI-järjestelmä on huoneesta, oikein suunnitellussa LVI-järjestelmässä on tuuletusaukot ja kanavat, jotka mahdollistavat riittävän ilmavirran koko talossa. Huonosti rakennettu järjestelmä voi kuitenkin aiheuttaa lämpötilaeroja koko talossa ja vaatii näiden puhaltimien oikean sijoituksen.

Lopulliset ajatukset

Kanavatehostintuulettimet auttavat lisäämään ilmavirtaa talosi ongelmallisissa osissa. Mutta sellaisen hankkimisen arvo riippuu LVI-järjestelmästäsi - onko se optimaalisessa kunnossa tai onko taustalla joitain ongelmia.

Jos aiot asentaa sellaisen, varmista, että ratkaiset ensin LVI-järjestelmäsi ongelmat, jotta et tuhlaa rahojasi ja resurssejasi.

Ennen kuin menet, tutustu näihin aiheeseen liittyviin artikkeleihin saadaksesi lisätietoja:

Pitäisikö kanavat eristää?

Kondensaatiota lattioiden välisissä kanavissa – mitä tehdä?

Lisäävätkö kanavatehostintuulettimet ilmavirtaa [ovatko ne sen arvoisia]? - HVACseer.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 5985

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.