Kuinka päästä eroon ja kierrättää vanhoja fluoresoivia lamppuja (CFL). (2023)

Lähetyksenä seuraavana päivänä tuotteille, jotka ovat saatavilla varastossa!

Ilmainen toimitus Belgiaan yli 75 €

Ilmainen toimitus Alankomaihin yli 75 €

Ilmainen toimitus Ranskaan yli 75 €

Ilmainen toimitus Saksaan yli 75 €

Ilmainen toimitus Luxemburgiin yli 75 euron tilauksille

Ilmainen toimitus Tšekin tasavaltaan yli 300 €

Ilmainen toimitus Tanskassa yli 300 euron tilaukset

Ilmainen toimitus Irlantiin yli 300 €

Ilmainen toimitus Italiaan yli 300 euron tilauksia

Ilmainen toimitus Puolaan yli 300 euron tilauksista

Ilmainen toimitus Portugaliin yli 300 €

Ilmainen toimitus Espanjaan yli 300 €

Ilmainen toimitus Itävaltaan yli 300 €

Ilmainen toimitus Unkariin yli 350 €

Ilmainen toimitus Slovakiaan yli 350 euron tilauksista

Ilmainen toimitus Sloveniaan yli 350 €

Ilmainen toimitus Suomeen yli 500 euron tilauksiin

Ilmainen toimitus Ruotsiin yli 500 euron tilauksista

Ilmainen toimitus Kreikkaan yli 600 euron tilauksista

Ilmainen toimitus Norjaan yli 600 euron tilauksiin

Ilmainen toimitus Sveitsiin yli 600 euron tilauksiin

Ilmainen toimitus Kroatiaan yli 600 euron tilauksista

Ilmainen toimitus Kyproksessa yli 1000 euron tilauksia

Ilmainen toimitus Latviaan yli 1000 euroa varten

Ilmainen toimitus Liettuaan yli 1000 euron tilauksista

Ilmainen toimitus Monacossa yli 1000 euron tilauksista

Ilmainen toimitus Bulgariaan yli 1200 €

Ilmainen Malta -lähetys yli 1200 €

Ilmainen toimitus Andororaan yli 1200 €

Ilmainen toimitus Kanadaan yli 1200 €

Ilmainen toimitus Gibraltariin yli 1200 €

kirjoittanut Dmitry Kara

Kompaktit loistevalaisimet, joita pidetään käytettyinä sähkö- ja elektronisiin laitteisiin (WEEE), käyttävät matalapaineisia lamppuja tai elohopealennot, jotka muuttavat UV -säteilyn näkyvään valoon, jossa mitataanlumen.Tunnetaan myös nimellä korkean intensiteetin purkaukset, HID- tai kaarivalot, niitä esiintyy useissa muodoissa: suorat, pyöreät tai U -muotoiset sipulit, jotka vaativat huolellista käyttöä.

Tämä on vain yksi harvoistaTyyppisiä lamppuja voit ostaa, mutta ne kuuluvat ehdottomasti enemmistöönenergiansäästöVoit saada.

Jak pozbyć się i poddać recyklingowi stare żarówki fluorescencyjne (CFL). (1)

Käyttöön ja kierrätykseen liittyvien uhkien perustelemiseksi kompakti loistevalaisimet osoittautuvat ensimmäisiksi energiaksi ja toimivat jopa 10 kertaa pidempään kuin vanhanaikaiset lamput, mikä tekee niistä valonlähteen kaikille kaikilletilaa, riippumatta siitä, onko kyse kotitaloudesta, yrityksestä vai julkisesta paikasta.Fluoresoivan valaistuksen käyttäminen vähentää riippuvuutta hiilipohjaisista energialähteistä, mikä vähentää hiiliverkkiä ympäri maailmaa.

Ilmeinen haittapuoli on kuitenkin se, että eroon vanhoista tai rikkoutuneista loistelamppuista tulee vaikeaa, ja tässä tapauksessaLampuriOpas, vastaamme kuinka käyttää oikein tai kierrättää kompakteja loistevalaisimia.

Kemialliset elementit ja kompaktit fluoresoivat lamput (CFL)

Suurimmaksi osaksi fosfori, elohopea ja liitäntälaite peittävät CFL -loisteputkien sisätilan ja toimivat yhdessä sähköisen valon muuttamiseksi tehokkaasti.Muut materiaalit:

 • Baryt;
 • Boxy (luminofinen alumiinioksidi; alumiini pistokkeille);
 • Kupari (pistokkeet);
 • Lyijy (natriumilislas; liitäntälaite; adapteri);
 • Kalkkikivi tai dolomiitti (hienoksi murskattu kivi natrium kalsium lasin tuottamiseksi);
 • Elohopea (höyry lasiputkessa);
 • Nikkeli (päätykorkit);
 • Fosfaatti (fosfori);
 • harvinaisten maametallioksidien (Lantan tai ITR fosforin tapauksessa);
 • Pioksidi (let);
 • Soodatuhkan (natrium kalsium lasi);
 • Tina (päätykannat; lasin päällysteet);
 • Volframi (elektrodit);
 • Sinkki.

Kuten voitte arvata, useimmat vaativat herkän jätteen ja kierrätyksen.SelatavalaistusbränditSaatavana Lamptwistissä tänään.

Kuinka paljon elohopeaa on CFL -polttimossa?

Verrattuna muihinhämärä valaistusKompaktit loistevalaisimet sisältävät vähemmän elohopeaa.Uudemmat kompaktit loistevalaisimet sisältävät putkiin suljettuja elohopeaa noin 4–5 milligrammaa elohopeaa, kun taas vanhemmat mallit sisältävät suurempia määriä raskasmetalleja.Vastoin yleistä uskomusta, tämä fosfori vaikuttaaLampun värilämpötilaja tuotteen energia -etiketti.

Tässä vaiheessa saatat ihmetellä, miksi käsittelemme näitä tietoja?

Kuinka reagoida, jos sinussa on kompakti loistelamppudomOnko toimisto?Kun lamppu rikkoutuu, elohopea on löysä ja riskit päästä kehoosi.

Altistumisajasta ja kehon pääsyn määrästä riippuen elohopeamyrkytysriski kasvaa.OireetHuomiota tulisi kiinnittää pahoinvointiin, oksenteluun, ripuliin, väsymykseen, päänsärkyyn, lisääntyneeseen verenpaineeseen, ihottumiin, metalliseen makuun ja hengitysvaikeuksiin.

Ympäristövaikutus

Toisin kuinkierrätysVanhojen muuntyyppisten lamppujen vuoksi rikkoutuneen lampun terveysriski on minimaalinen, mutta elohopea, lyijy ja muut raskasmetallit ovat todennäköisesti vaarallista jätettä. Jos pienloistelamppuja romutetaan väärin (poltetaan tai varastoidaan), niistä vuotaa myrkyllisiä aineita ja ne muodostavat uhan ympäristölle.

Siksi on niin tärkeää tietää kuinka käyttää CFL -tuotteita.Tee sinunValojen valitseminenettäkeittiö-salonki-puutarhaTai mikä tahansa muu talon osa ja keskity kestävään kehitykseen!

Voivatko kompaktit loisteputket kierrättää?

Voit kierrättää metallin ja lasin fluoresoiviin sipuliin, mutta lamppu tai loistelamppu vaatii hyödyntämisen käyttölaitoksessa.Lamppukierrätysyritykset käyttävät erikoistekniikkaa elohopean turvallisesti louhintaan, mukaan lukien lamppujen jalostajat, kompakti murskaus ja erottelu (CCS), piilopaikkamyrskyt, tislaajat Elohopean haihduttamiseksi

CFL -lamput vaativat riittävän hyödyntämisen

Et voi vain heittää koriin tavallista jätettä kierrätettäviä raaka -aineita varten, koska lamppuja on helppo murtaa.Jakautumisen jälkeen he vapauttavat keskeltä loukkuun jääneen elohopean, joka pääsee väliympäristöön, altistaen sinut elohopeamyrkytyksen riskiin.

Vaikka myrkyllisten yhdisteiden käyttö on erittäin vaarallista, se on arvokas kompromissi tuotteen pitkäikäisyyden, voiman ja valon suorituskyvyn vuoksi.

Kuinka hallita ja käsitellä loisteputkia

"Ympäristönsuojeluvirasto (EPA) tarkoittaa fluoresoivaa pullistumistamyrkyllinen jäteyhdessä maalien, pakkasnesteiden, moottoriöljyjen, akkujen jne. kanssa ja edistää pienloistelamppujen turvallista hävittämistä erikoistuneen kierrätyksen avulla. On tärkeää tehdä läksyjä menetelmistäjätteetja lue tietyllä alueella voimassa olevat säännökset, ennen kuin heität tai kiinnität vanhojen, rikkoutumattomien tai käyttämättömien lamppujen kierrätykseen ", hän kommentoijätteetLuke Hancockin ammattilainen.

Fluoresoivat tuotteet on jaettu kahteen ryhmään niiden koosta riippuen:

 • Klassiset loisteputket;
 • Kompaktit loistelamput.

Älä tuhoa fluoresoivia tuotteita!

Riippumatta siitä, kuinka aiot päästä eroon vanhasta lampusta tai loisteputkesta, varmista, että pakata tai sovitat astioihin tai suljettuihin muovipusseihin, jotka estävät niitä halkeilemasta ja pesemästä sateen tai muiden vesilähteiden läpi.

Mihin heittää ja kierrättää kompakteja loisteputkia?

Suurin osa sipulin elementeistä voidaan kierrättää, ja jätehuollosta riippuen on useita mahdollisuuksiasuunnitelma, omaisuus- ja asuinalueen tyyppi.

Käytä jätteiden keräämistä käsittelevien virastojen palveluita, paikallisia vähittäiskauppiaita tai postipalveluita turvallisesti ja ilman tarpeetonta palkkiota kierrätettyjen loistelamppujen suhteenvahingoittamalla ympäristöä.

Paikallinen yritys, joka käsittelee jätteiden vientiä, paikallisia myyjiä tai postipalveluita

Tarkista verkosta löytääksesi nouto -aikataulut sijainnistasi tai hyväksymispisteistä, jos jalkakäytävän kokoelma ei ole vaihtoehto.

On muistettava, että jätteiden keräämistä käsittelevät yritykset:

 • Ne tarjoavat yleensä palveluja ilmaiseksi, vaikka jotkut saattavat määrätä maksuja.
 • Yleensä kerää kotitalousjätteitä vain kerran tai kahdesti vuodessa, joten joudut säilyttämään vanhat tai rikkoutuneet CFL -lamput, kunnes jätteiden keräys tapahtuu.
 • Hallitse maaleja, torjunta -aineita, puhdistusainetta tai vanhoja akkuja.
 • Ottaa jätteitä vain kotitalouksistaRuch Zerro -jäteAktivistit, vaikka jotkut kokoelmat ovat poikkeus pienille yrityksille.

Useat jälleenmyyjät ja rautakaupat tarjoavat kierrätystä myymälässä. Etsi Internetistä alueeltasi kauppoja, jotka tarjoavat tämän vaihtoehdon. Toinen vinkki on tarkistaa asia suoraan myymälästä ennen lähtöä.

Kaikki alueellisten tai kansainvälisten verkostojen vähittäiskauppiaat eivät osallistu tällaisiin toimiin tai yksinkertaisesti eivät kierrätä loistelamppuja.

Jotkut valmistajat myyvät ennakkomaksutettuja kierrätyssarjoja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden lähettää käyttämättömät kompaktit loisteputket paikallisiin kierrätyspisteisiin, joten korissa ei ole lamppuja

Mitä tehdä, jos CFL -lamppu rikkoutuu?

Jos CFL -epäonnistuminen on asuinpaikkasi, on tärkeää olla paniikkia tai Rustle.Lisävarotoimenpiteitä tulisi toteuttaa ja minimoida valotusaika.

Yhdysvaltain EPA -tarjousYksityiskohtaiset ohjeetTietyistä erityisistä vaiheista, jotka tulisi ryhtyä raskasmetallin poistamiseksi ja uhkien välttämiseksi, joita se voi aiheuttaa terveydelle ja ympäristölle.

Tärkeää: Älä tyhjiö tai tyhjiö!

Tuulettaa huone

Ensimmäinen asia on avata ikkunat ja jättää huone 10-15 minuutiksi.Älä myöskään unohda sammuttaa lämmitys-/ilmastointijärjestelmää, jos sinulla on sellainen.

Puhtaat fragmentit kaikista pinnoista

Ennen kuin aloitat rikkoutuneiden tai rikkoutuneiden loistelamppujen puhdistamisen:

 • Hanki naamio ja käsineet välttääksesi elohopean saamisen vartaloon.
 • Kerää lasifragmentteja paperia tai pahvia.
 • Ripottele ja aseta ne astiaan, jossa on metallikansi (esim. Lasipurkki) tai käytä suljettua muovipussia.
 • Älä tyhjennä tai pyyhkäise rikki lasia.Kuten edellä mainittiin, elohopea haihtuu nopeasti, ja imurointi aiheuttaa sen vain nopeamman leviämisen.
 • Levitä nauha liimataksesi ja kerää jäljellä oleva jäännös.
 • Ruuvaa alue kosteilla paperipyyhkeillä tai kankaalla, laita ne sitten astiaan tai muovipussiin.
 • Toista yllä olevat vaiheet puhdistaaksesi pinnan vuoraus- tai mattojen fragmenttien tapauksessa.
 • Jos poistat kaikki näkyvät jäännökset ja haluat tyhjiö myöhemmin, muista poistaa tyhjiöpussi ja laittaa se astiaan tai muovipussiin.
 • Jos pölynimurissa on pölysäiliö, puhdista se huolellisesti.

Päästä eroon puhdistusmateriaaleista

Kun olet poistanut vaurioituneiden kompaktien loisteputkien jäljet:

 • Pakkaa puhdistusmateriaalit muovipusseihin tai lasisäiliöihin.
 • Jätä ne rakennuksen ulkopuolelle suojatussa paikassa tai roskakorissa.
 • Puhdistuksen jälkeen pese kädet huolellisesti.
 • Ota yhteyttä alueellisiin tai valtion viranomaisiin vaarallisista jätteistä ja alueesi käyttövaatimuksista.Jotkut kieltävät suoraan roskat ja vaativat CFL: n tai muun tyyppisten lamppujen kieltämistä kierrätyskeskukseen.

Kompaktien loistelamppujen hyödyntäminen ja kierrätys

Jak pozbyć się i poddać recyklingowi stare żarówki fluorescencyjne (CFL). (2)

Kompaktit loistevalaisimet ovat tehokkaita, energiaa käyviä, niissä on hienovarainen ja pehmeä spektri, joka voi olla karkea luonnollisen kulutuksen tai systemaattisen vuoksiSähköongelmat.Heidän laajan levityksensä vuoksi on tärkeää tietää paitsivalaistus virheet sisätiloissaOnko se yleisimmin käytettykeittiötai mikä tahansa muu huone, mutta myös kuinka käsitellä käyttämättömien tai vaurioituneiden kompaktien loistevalaisimien käyttöä.Toivomme, että tämä vinkkien opas oli mielenkiintoinen, informatiivinen ja hyödyllinen jokaiselle vanhoille lamppuille tai loistepulleille, joita käytetään myös yksityisissä kodeissa, yrityksissä, sairaaloissa, kouluissalahjojaITP.

Jatka lukemista

Kuinka asentaa roikkuuvalaisimet
Kuinka tehdä pieni huone näyttämään suuremmalta
Kuinka korjata pöytävalaisin
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 28/08/2023

Views: 6444

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.