Kuinka käyttää loistelamppuja • Handyman.guide (2023)

Dom»Miten»Kuinka käyttää loistelamppuja

Miten

[sähköposti suojattu]

Tutkimme perusteellisesti ja tarjoamme puolueettomia arvosteluja ja suosituksia parhaista tuotteista.Yritämme tarjota tarkimmat tiedot.Jos ostat jotain linkkiemme kautta, voimme saada palkkion.

Päättämällä heittää loisteputket, saatat ihmetellä, kuinka päästä eroon niistä.Vaikka nämä sipulit sisältävät elohopeaa, ne ovat enemmän energiaa pitäviä ja helpompi kierrättää kuin sipulit.Jos et osaa kierrättää loisteputkea, voit lukea tämän artikkelin oppiaksesi joitain vaihtoehtoja.Tässä on joitain asioita, jotka on pidettävä mielessä fluoresoivien lamppujen hyödyntämisessä.Ensimmäinen asia, joka on pidettävä mielessä, on, että näitä sipuleita ei voida heittää roskaan yhdessä pullojen ja tölkkien kanssa.

Polkut sisältävät elohopeaa

Sisällys näyttää

Kun pääset eroon vanhoista loistevalaisimista, jokaisessa loisteputken sisältämän elohopean määrä tulisi ottaa huomioon.Maalla olevat lamput vapauttavat pieniä määriä elohopeaa, jopa 5 milligrammaa, ilmaan ja veteen ja voivat olla vaarallisia ihmisten terveydelle, jos ne poistetaan väärin.Vaikka nämä sipulit eivät ole haitallisia ihmisille, näiden lamppujen virheellinen käyttö voi johtaa elohopeavuotoihin, mikä voi saastuttaa vesilähteemme ja saastuttaa kalaa.

Koska loisteputket sisältävät elohopeaa, niitä ei voida heittää tavalliseen roskaan tai laittaa jalkakäytävälle noutoon.Vaikka jotkut kunnat ja suuret kaupungit tarjoavat vaarallisten jätteiden kierrätyspalveluita jalkakäytävällä, on tärkeää noudattaa kaikkia paikallisten kierrätysohjelmien ohjeita välttämään itsellesi ja muille altistumisen vaaralliselle elohopealle.Löydä valaisimien hyödyntämisen tapauksessa kierrätystehdas, joka hyväksyy elohopea -sipulit.Voit myös viedä rikki lamppuja paikalliselle Home Depot -lehdelle tai muulle myymälään, joka käsittelee loistelamppujen kierrätystä.

Elohopeaa sisältäviin kierrätetyihin lampuihin etsi kaupallinen tai kodin kierrätyslaitos.Monet vähittäiskauppiaat osallistuvat elohopean kierrätysohjelmiin, yritykset, jotka käsittelevät postin kierrätystä ja paikallishallinnot.Lisäksi ympäristönsuojeluosasto kannustaa asukkaita kierrättämään vanhat kompaktit loistevalaisimet keräämällä kotitalouksien vaarallisia jätteitä.Näiden lamppujen kierrätys auttaa suojaamaan ympäristöä vaaralliselta elohopealta.Joten, mitä sinä odotat?Aloita tänään!

Ne ovat enemmän energiaa pitäviä kuin tavalliset lamput

Lamput ovat perinteisiä polttimoita.Ne kestävät noin vuoden tai 750-1000 tuntia.Niitä ei kuitenkaan voida kierrättää.Nämä lamput ovat myös vähiten energiaa.Yhdeksänkymmentä prosenttia heidän tuottamastaan ​​energiasta menetetään lämmön muodossa, mikä tarkoittaa, että niitä tulisi käyttää oikein.Itse asiassa on parempi heittää ne toiseen astiaan, kuten lasipullo.

Kun lamppuja kierrätetään, loistelamppuja ei tule sijoittaa tavalliseen roskaan.Ne sisältävät elohopeaa ja niitä on käytettävä asianmukaisesti.Ota yhteyttä paikalliseen kierrätystoimittajaan saadaksesi tietoja loistelamppujen oikeasta hävittämisestä.Sinun pitäisi pystyä kierrättämään paikallisessa kierrätyskeskuksessa, jos löydät sellaisen alueeltasi.Muutoin voit viedä ne roskaan kaatopaikalle tai heittää ne tavallisella roskaa.

Sen lisäksi, että kompakti fluoresoivat lamput ovat enemmän energiaa pitäviä kuin lamppuja, ne sisältävät elohopeaa.Vaikka tämä elohopea ei ole haitallinen ihmisten terveydelle, se on välttämätöntä näiden lamppujen toiminnan kannalta.Lamput tuottavat valoa, lämmittäen filamentin lämpötilaan, jossa se tulee näkyviin.Jos haluat vähentää hiilipaltetta, sinun tulee korvata vanhat lamput kompakteille loistevalaisimille.

Lue lisää: Kuinka tehdä kaapin ovi putkilla ja porauskiinnikkeillä

Jos et tunnu mukavalta heittämällä lamppuja roskakoriin, voit antaa pienikokoisia loistelamppuja kierrätystä varten.Voit käyttää myös joidenkin paikallisten myyjien tarjoamia kierrätysohjelmia.Joissakin vähittäismyynnissä on myös kierrätysohjelmia ja online -resursseja.Voit myös heittää ne tavalliseen koriin, jos sinulla on suljettu muovipussi.

Toinen energiaa pitävä lamppu on halogeenilamppu.Näitä lamppuja ympäröi paksu lasiputki.Halogeenilamput sisältävät halogeenikaasua.Tämä tekee heistä vaarallisia ympäristölle.Suurin osa yhteisöistä suosittelee näiden lamppujen heittämistä roskaan.Jos haluat kuitenkin kierrättää, laittaa ne astiaan muiden kierrätysmateriaalien kanssa.Käytön jälkeen ne voidaan kääriä suojaamaan niitä halkeilulta.

Niitä on helpompi kierrättää kuin lamppuja

Kierrätyksen suhteen loisteputket ovat ympäristöystävällisempiä kuin sipulit.Koska loistevalaisimet sisältävät elohopeaa, ne voidaan kierrättää.Elohopeaa voidaan käyttää uudelleen uusissa lamppuissa ja termostaateissa.Lasi ja alumiini voidaan kierrättää romulle ja betonille.Fluoresoivien lamppujen kierrätys vähentää kaatopaikkojen saavuttavien jätteiden määrää.Lisäksi heillä on pidempi käyttöikä.

Halogeenilamput ovat toinen vaihtoehto.Halogeenipultit sisältävät halogeenikaasua, joka on haitallista ympäristölle.Monet kunnat suosittelevat niiden heittämistä roskakoriin, mutta ne voidaan kierrättää myös kierrätysohjelmien avulla.Halogeenilamput tulisi pakata ennen heittämistä.Kun olet kääritty ne tiukasti, heitä ne roskakoriin.Joillakin kunnilla on myös erityisohjelmia halogeenipolttimoille, mutta ota yhteyttä paikalliseen kierrätyslaitokseen.

EPA suosittelee elohopeaa sisältäviä kierrätyslamppuja, koska ne sisältävät elohopeaa.Fluoresoivia lamppuja ei voida heittää roskaan tai asettaa reunaan kerättäväksi, koska ne rikkovat ja vuotavat elohopean pohjavesivesille.Ja niitä on paljon helpompi kierrättää kuin lamppuja.EPA: lla on luettelo paikoista, jotka vievät ne käsittelyyn.Home Depot ja muut paikalliset yritykset voivat olla lampun kierrätysohjelmia.

LEDit ovat toinen ympäristöystävällinen valinta.Ne vaativat vain murto -osan sipulien energiasta, ja niiden käyttöikä voi olla 35 000 - 50 000 tuntia.Ne voidaan myös turvallisesti kierrättää.Voit jopa viedä ne paikalliselle kotivarastoon tai Lowe'siin kierrätettäväksi.Ne ovat ympäristöystävällisempiä kuin lamput, ja säästät pitkällä tähtäimellä rahaa.

Polttimoiden hävitysvaihtoehdot voivat vaihdella alueittain. Ota yhteyttä paikalliseen jätehuoltoviranomaiseen saadaksesi lisätietoja. Heillä on ajantasaisimmat kierrätystiedot. Joillakin suurilla rautakaupoilla on myös loiste- ja pienloistelamppujen kierrätysohjelmia. Home Depotilla voi olla myös kierrätysohjelmiaakkuja muut käytetyt elektroniikka.Jos et halua odottaa, voit tilata kompakteja loistevalaisimia ja noutaa ne noutopisteisiin.

Ne voidaan kierrättää

Jos ihmettelet, kuinka fluoresoiva lamppu kierrätetään, et ole yksin.Fluoresoivien lamppujen kierrätys on laillinen vaatimus ympäri maailmaa.Jos olet koskaan ollut varma kuinka päästä eroon niistä, lue tämä artikkeli saadaksesi vinkkejä siitä, mihin rikkoutuneita sipuleita voidaan ottaa.Alla on useita kierrätysvaihtoehtoja.Jos sinulla ei ole varoja fluoresoivien lamppujen keräämiseen, voit ottaa yhteyttä paikallisiin organisaatioihin, jotka auttavat sinua hyödyntämään niitä.

Jos asut kaupungissa tai läänissä kaupungin kierrätysohjelmien kanssa, on useita paikkoja, joissa loistelamput hyväksytään ilmaiseksi.Löydät nämä paikat soittamalla paikalliselle kaupungintalolle, joka voi tarjota tunteja nouto.Muut fluoresoivien lamppujen kierrätyspaikat ovat paikallinen työkaluvarasto.Tarkista heidän säännöt, koska kaikki kaupat eivät hyväksy niitä.Jotkut myymälät hyväksyvät vain joitain fluoresoivien lamppujen koot.Ollaan varma, ota yhteyttä kuntaan ensin.Jotkut laitteiden myymälät hyväksyvät myös vaarallisia materiaaleja, kuten loistelamput.

Lue lisää: Kuinka korjata autot naarmuuntuvat

Koska loistevalaisimet sisältävät elohopeaa, niiden heittäminen tavallisiin roskiin tai niiden asettaminen jalkakäytävälle on laitonta.Tämän tyyppistä vaarallisia jätteitä ei hyväksytä keräyksessä jalkakäytävällä.Kierrätyskeskuksissa on usein erityisiä protokollia tämän tyyppisille jätteille.Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä paikalliseen ympäristönsuojeluvirastoon.Kotimainen varastoJa muut suuret vähittäiskaupat voivat myös ottaa fluoresoivia lamppuja käsittelyä varten.Jos et ole varma loistelamppujen kierrätyksestä, ota yhteyttä paikallisiin viranomaisiin tai soita Earth911: lle saadaksesi ohjeita.

Kun olet valmis heittämään vanhat loisteputket, muista kierrätys.Elohopea on myrkyllinen ja voi olla vaarallinen, etenkin nieltynä.Elohopea ei ole hyvä kasveille, maaperälle ja villieläimille.Jos et kierrätä vanhoja loisteputkia, riskit pohjaveden pilaantumiseen, mikä on vaarallista ihmisille, saniteettityöntekijöille ja ympäristölle.Sen sijaan voit noudattaa kaupunkisi tarjoamia kierrätysohjeita.

Aiheeseen liittyvät julkaisut:
  • Paras taulukko vuonna 2023: kannettava, hybridi, kaappi, ...
  • 15 parasta keittiön akkuvaihtoehtoa: Hanki koko luettelo ...
  • Laatikkotyypit saranat: Kuinka valita oikea saranaa ...
  • 15 parasta akkuporavaihtoehtoa: Viimeinen opas ...
  • Paras puun epoksihartsi - Katsaus 13 tuotteeseen ...
  • Paras reititintaulukko (arvostelut vuodelta 2021): Valitse paras - ...
  • Paras ompelukone aloittelijoille vuonna 2023
  • Paras iskunohjain vuonna 2023 - Viimeinen opas: Kuten ...
  • 10 parasta ostospölynimuria (märkä/kuiva): Vahvista puhdistustasi ...
  • Paras nollakierrosruohonleikkuri vuonna 2023

Miksi luottaaKultainen kahva. Pää?

Jak utylizować świetlówki • HandyMan.Guide (2)

Itamar Ben-Dor on toiminut DIY-teollisuudessa yli 25 vuotta.Itamar Ben-Dor on kaikkien ammattien maisteri.Hän on työskennellyt korjausteollisuudessa vuosia ja käsitellyt kaikkea lukkosepistä puusepän.Hän on asiantuntija pienissä korjauksissa.Mutta hänen todellinen intohimonsa on huonekalujen rakentaminen ja kunnostaminen - hän rakastaa katsoa kuinka vanhat huonekalut palaavat elämään uuden puusepän tai tuoreen maalikerroksen ansiosta.

Hän osallistui kursseille monien näiden alojen aiheille Israelin ammattilaisten yliopistoissa.Itamarista on myös vuosien varrella tullut melko päteviä puutarhanhoitoon, kirvesmiehiin ja kunnostukseen.Hän työskenteli erikokoisten projektien parissa suurista remonteista pieniin korjauksiin.Mikään työ ei ole liian iso hänelle tai liian pieni!

Ilmoittaminen: tee-se-itseOsallistuu Amazon Services LLC Partner Program -ohjelmaan, mainosohjelmaan, jonka tavoitteena on antaa kustantajille mahdollisuuden ansaita palkkiot yhdistämälläAmazon.comja siihen liittyvät sivut.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 25/10/2023

Views: 6448

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.