K-Beauty: de geheimen van het Koreaanse schoonheidsritueel (2024)

Koreaanse vrouwen staan ​​altijd bekend om hun mooie huid met een vlekkeloze teint en schijnbaar eeuwige jeugd. Hun geheim? Een heel specifiek schoonheidsritueel, doorgegeven van generatie op generatie en bijgenaamd K-Beauty. Deze term is eigenlijk de afkorting van ‘Korean Beauty’, wat ‘Koreaanse schoonheid’ betekent. Deze praktijk richt zich op de gezondheid van de huid en is gebaseerd op natuurlijke cosmetische producten en een zeer specifieke verzorgingsroutine. Ontdek de geheimen van dit ritueel dat je een stralende huid zal geven, evenals onze aanbevelingen. Dit artikel is niet gesponsord.

De natuurlijke ingrediënten van K-Beauty

Alle gebruikte producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten met erkende voordelen voor de huid. Deze ingrediënten worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde en hebben hun effectiviteit bewezen bij cosmetische behandelingen.

Tot de meest populaire ingrediënten behoren groene thee, die de celregeneratie stimuleert en de huid beschermt tegen veroudering, of ginseng, bekend om zijn revitaliserende en anti-verouderingseigenschappen. Er is ook honing die hydraterende en voedende eigenschappen heeft om de huid te verzachten en de glans te herstellen. Kalmerende en hydraterende aloë vera is ook ideaal voor de gevoelige en geïrriteerde huid. We kunnen ook rijst vinden die de teint lichter maakt, de poriën vernauwt en de huid mattert. Probeer dit voedende masker van COSRX, Hier verkrijgbaar voor slechts 10 euro.

K-Beauty: de geheimen van het Koreaanse schoonheidsritueel (1)

Dubbele schoonmaak

Dubbele reiniging is de belangrijkste stap in K-Beauty. Deze techniek bestaat uit het tweemaal reinigen van het gezicht om alle onzuiverheden grondig te verwijderen, waardoor uw huid helderder en stralender wordt dankzij een betere opname van de verzorgingsproducten.

De eerste reiniging is het verwijderen van oliemake-up. Begin met het aanbrengen van een make-upremover op oliebasis op een droog gezicht. Masseer je gezicht zachtjes met cirkelvormige bewegingen om make-up, talg en andere olieachtige stoffen op te lossen. Spoel vervolgens grondig af met lauw water.

K-Beauty: de geheimen van het Koreaanse schoonheidsritueel (2)

De tweede stap is schuimende reiniging. Kies eerst een zacht schuimende reiniger die geschikt is voor uw huidtype. Maak vervolgens je gezicht vochtig en schuim de reiniger in je handen. Breng vervolgens het schuim aan op uw gezicht en masseer zachtjes. Spoel ten slotte grondig af met lauw water totdat uw huid perfect schoon is. Probeer de dubbele reiniger die verandert van een olie in een reinigingsschuim voor een dubbele reiniging met slechts één product. Alleen hier verkrijgbaar voor 13 euro.

De kunst van het aanbrengen van laagjes

Layering, of ‘superpositie’ in het Frans, bestaat uit het aanbrengen van meerdere lagen verzorgingsproducten na elkaar, in een precieze volgorde, om de huid optimale hydratatie en bescherming te bieden.

K-Beauty: de geheimen van het Koreaanse schoonheidsritueel (3)

Elk product heeft een specifieke functie en levert zijn bijdrage aan de gezondheid van de huid:

  • Tonische lotion: hydrateert, kalmeert en brengt de pH van de huid in evenwicht na het reinigen. Probeer de populairste lotion in Zuid-Korea van Round Lab, Alleen hier verkrijgbaar voor 13 euroi.
  • Serum: geconcentreerd in krachtige actieve ingrediënten, richt het zich op een specifiek huidprobleem (hydratatie, anti-aging, anti-vlek, enz.). Probeer dit Retinol Vitamine C, Vitamine E en Centella serum voor slechts 10 euro, hier verkrijgbaar.
  • Hydraterende creme : voedt de huid diep en beschermt deze tegen externe agressies. iUNik crème voedt de huid zonder irritatie, in gelvorm om het olieachtige effect te voorkomen, Hier verkrijgbaar voor slechts 12,45 euro

Om verder te gaan, brengt u eerst een toner aan op een schoon, droog gezicht met een wattenschijfje of uw vingers. Breng vervolgens een paar druppels serum aan op gezicht en hals en klop zachtjes tot het volledig is opgenomen. Sluit af met een vochtinbrengende crème, aangepast aan uw huidtype.

maskers

Maskers hydrateren de huid diep, zuiveren deze, revitaliseren haar en herstellen de glans. Breng het masker één of twee keer per week aan op een schoon, droog gezicht en vermijd het gebied rond de ogen. Wacht vervolgens op een rusttijd van 15 tot 20 minuten volgens de productinstructies. Spoel tenslotte grondig af met lauw water.

K-Beauty: de geheimen van het Koreaanse schoonheidsritueel (4)

Er is een groot aantal verschillende maskers, die elk aan een specifieke behoefte voldoen:

  • Hydraterende maskers voedt de huid intensief en herstelt de soepelheid.
  • Zuiverende maskers absorbeert onzuiverheden, verkleint de poriën en elimineert mee-eters.
  • Maskers tegen veroudering maakt rimpels en expressielijnen glad en herstelt de stevigheid van de huid.
  • Verlichtende maskers egaliseert de teint, vermindert bruine vlekken en herstelt de glans van de huid.

Je kunt Abib-maskers proberen die populair zijn in Zuid-Korea. Deze Vegan maskers zijn beschikbaarvoor slechts € 3,20. Koop het Abib-masker door HIER te klikken.

zon bescherming

Bescherming tegen de zon wordt elke dag toegepast, zelfs bij grijs weer. De zonnestralen zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering van de huid, het verschijnen van donkere vlekken en rimpels en zelfs bepaalde huidkankers. Zonnebrandcrème is dan de enige effectieve manier om de huid tegen deze schadelijke effecten te beschermen.

K-Beauty: de geheimen van het Koreaanse schoonheidsritueel (5)

Begin eerst met het aanschaffen van een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 en breedspectrum UVA- en UVB-bescherming. Kies een crème die is aangepast aan uw huidtype: vettig, droog, gecombineerd, gevoelig.

Breng vervolgens de zonnebrandcrème royaal aan op het hele gezicht en de hals, 15 minuten vóór blootstelling aan de zon, en breng het elke twee uur opnieuw aan, of vaker als u zweet of zwemt.

K-Beauty: de geheimen van het Koreaanse schoonheidsritueel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6083

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.